ÄÄK

ÄÄK-äänikollektiiviin kuuluvat muusikko, säveltäjä ja esitystaiteilija Salla Markkanen ja näyttelijä-laulaja Petriikka Pohjanheimo. ÄÄK aloitti toimintansa alkuvuodesta 2024, vaikkakin olemmekin laulaneet yhdessä jo useamman vuoden.

ÄÄK yhdistelee erilaisia ihmisen ääntöväylän kautta muodostuvia taidemuotoja, kuten perinteistä a cappella -laulutaidetta ja ihmisääni-improvisaatiota.

Tässä alla otteita meidän perinteisemmästä taiteesta. – Vaan odotapa tovi, kohta tänne tulee lisää ja OH se on rrrrraikasta ja rrrrreipasta menoa se!

Petriikka ja Salla kesäkuussa 2023

J. S. Bachin Inventio nro 13, joka on aluperin sävelletty uruille. Sallan ja Petriikan versio oheisen punaisen tekstin takana.

Suomalainen kansanlaulu Tuonne taakse metsämaan. Klikkaa oheista punaista tekstiä ja kuulet Sallan ja Petriikan version.

Kuva: Ingemar Raukola

Salla Markkanen on muusikko, laulaja, säveltäjä, sovittaja, esiintyjä monella saralla. Hän laulaa ja ajattelee korkealta, sekä on aina heikomman puolella. Salla on myös teatterimuusikko ja musaimprovisoinnin ammattilainen. Laulajana Sallaa on nähty viime vuosina ihmisoikeuslauluyhtye The Friends of Dorothyn rivissä, sekä monissa yksityistilaisuuksissa niin solistisesti, kuin laulajaparinsa Petriikka Pohjanheimon kanssa.

Petriikka Pohjanheimo on freelance-näyttelijä ja laulaja. Kaksikymmentäviisivuotisen uransa aikana hän on esiintynyt niin Helsingissä kuin muuallakin Suomessa sekä vapaiden teattereiden että kaupunginteattereiden lavoilla. Laulajana Petriikkaa on nähty viime vuosina  ihmisoikeuslauluyhtye The Friends of Dorothyn rivissä, sekä monissa yksityistilaisuuksissa niin solistisesti, kuin laulajaparinsa Salla Markkasen kanssa. Työssään Petriikkaa kiinnostavat erityisesti vähemmistöjen oikeuksiin ja yhdenvertaisuuteen liittyvät teemat.

Kuva: Emma Pietarila

“Älä epäröi kysyä meitä esiintymään tilaisuuteesi!
Soita tai meilaa matalalla kynnyksellä ja jutellaan ohjelmistosta ja toiveistasi.”

Petriikka: postia@petriikka.fi
Salla: +358 50 466 1688