Laulaja

 

Petriikka laulaa levyllä, näytelmissä, yksityistilaisuuksissa, häissä, hautajaisissa, lauluyhtyeissä, pianosäestyksellä, ilman säestystä, sisällä, ulkona, kotona ja töissä.

Erityisesti Petriikka tunnetaan ihmisoikeuslauluyhtyeestä The Friends of Dorothy ja lauluyhtyeestä Poliittisesti jees. Hän oli myös edesmenneen Ota Minut -lauluyhtyeen jäsen.

Kuten näytteljäntyössään, myös lauluprokkiksii ryhtyessään Petriikkaa kiinnostaa erityisesti vähemmistöjen oikeuksiin ja yhdenvertaisuuteen liittyvät teemat.

 

Ota minut (Nina Wiklund, Leena Nuora ja Petriikka)
Säv & san: Katja Lampela
Sov: Jiri Kuronen & Katja Lampela

Poliittisesti jees -laulubändi Kallion Ruplassa 2018
Kuva Natalia Vladimirov

The Friends of Dorothy

Vas. ylhäältä: Kim Gustafsson, Salla Markkanen, Petriikka Pohjanheimo, Aleksi Vasko ja Mikko Rantonen

The Friends of Dorothy on helsinkiläinen a cappella -lauluyhtye. The FroDo on meteli marginaalista ja häpeämätön homorummutus.

LHTB+:n sekä muiden vähemmistöjen ja sorrettujen äänten esille laulaminen kuuluu yhtyeen perustuskirjaan. Yhtyeen ohjelmisto ulottuu vähemmistökielillä lauletuista kansanlauluista ennen kuulemattomalla tavalla sovitettuihin poppibiiseihin.

Dorothyn ystävien asenne on runollinen punk.

https://thefriendsofdorothy.fi

Salla ja Petriikka

Petriikka ja Salla kesäkuussa 2023

Salla ja Petriikka ovat laulajia, joilla teatteritaustansa ansiosta on kyky pysäyttää kuulijaa lauluillaan ja johdattaa erilaisiin tunnelmiin. He aistivat herkästi yleisön tunnelmaa ja ottavat esitystilanteen luonteen huomioon tuoden iloon pirskahteluja ja suruun valoa.

J. S. Bach Inventio nro 13

https://petriikka.fi/salla-ja-petriikka/

 

Poliittisesti jees

 

Poliittisesti Jees on lauluesitys, joka koostuu Katja Lampelan lauluista. Lampelan lisäksi esityksessä laulavat Petriikka Pohjanheimo ja Leena Nuora.

Poliittisesti Jees lupaa aina olla ehdottomasti pienen ihmisen puolella ja kokoinen. Esitys ei osoita oikeaa tai väärää, ei tuomitse tai palkitse. Se puolustaa ihmisen oikeutta olla hieman ymmällään pirstaloituvassa maailmassa, muutosten tuulten riepotellessa häntä.

https://poliittisestijees.fi

Vas. Petriikka, Leena Nuora ja Katja Lampela
Poliittisesti jees -laulubändi KOM-aulassa 2019
Kuva Emma Pietarila

Vas. Maiju Saarinen, Raisa Vattulainen, Petriikka Pohjanheimo
Harmony Sisters Lahden kaupunginteatterissa 2018
Kuva Aki Loponen

 

Harmony Sisters – lauluja 

Harmony Sisters -lauluja on Valtosten sisaruksista kertova draamallinen konsertti. Kotkassa syntyneet sisarukset perustivat 1900 -luvun alussa Harmony Sisters –laulutrion, joka ampaisi Euroopan suosioon toisen maailmansodan aikana. Sodan loputtua sisaruksia ei Suomassa enää haluttu kuulla ja yhtye laitettiin levytysboikottiin.

Konsertissa Raisa Vattulainen (Raija), Maiju Saarinen (Veera), ja Petriikka Pohjanheimo (Maire) laulavat Harmony Sistersin tunnettuja kappaleita (Sataman Valot, Kodin kynttilät), sekä myös yhtyeen vieraampaa taidokasta ohjelmistoa (Liebes kleines Freulein). Sisarusten rinnalla esiintyy ja heitä säestää Marko Puro (George de Godzinsky). Sama kokoonpano esiintyi Lahden kaupunginteatterin Harmony Sisters -näytelmässä vuonna 2018.